Behövs bygglov, marklov eller anmälan för mitt poolbygge?

Innan du börjar bygga din pool är det två viktiga saker som du bör tänka på, ifall det behövs bygglov och vilka säkerhetsanordningar som behövs.

Behövs bygglov för att bygga pool?

I de flesta fall så behöver man inte ansöka om bygglov för att bygga pool. Beroende på poolens konstruktion i storlek och höjdläge samt vilken kommun poolen byggs i så kan däremot ett bygglov vara nödvändigt.

Om poolen innefattar en mur, altan alternativt ett plank eller ett tak så kan det i många fall vara nödvändigt att ansöka om bygglov. Ifall tomtens höjdläge kraftigt förändras så kan det ett marklov vara nödvändigt. De flesta poolägare väljer att ansluta sin pool till det allmänna vattenloppet, vilket då innebär att man måste anmäla detta till kommunen.

För att vara på säkra sidan och slippa dyra boter är det alltid bra att först kontakta din kommun och fråga vad som gäller.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>