Bygga timmerpool

Eftersom timmerpoolen kan placeras var som önskar oavsett tomtens struktur så gör den ”omöjliga” pooltomter till fantastiska pooltomter. Dessutom är timmerpoolen en av de mest lättbyggda pooltyperna.

Det material som används för att bygga en timmerpool är för att börja med såklart timmerplankor. Dessa bör vara tryckimpregnerade och sedan fästes med redigt stålbeslag, gjord av rostfritt stål som blivit varmgalvaniserat. Poolduken är förslagsvis en formsvetsad vinylduk.

Oavsett höjdläge

Helt ovanmark
Den klassiska timmerpoolen är en åttakantig ovanmark pool och rekommenderas varmt till dig som vill ha en snygg, enkel och flexibel pool. Som du säkert införstått dig i, så är denna pool väldigt enkel att bygga och kan vara färdigbyggd på enbart ett par dagar. Nackdelarna med att ha en ovanmarkspool är att värmen inte hålls lika bra, att det krävs stege på båda sidor av poolen och att det utseendemässigt ser ut som att poolen tar mer plats än vad den egentligen gör.

Delvis nedgrävd
Vanligtvis är inte alla tomter naturligt lämpade för poolbygge. Men låt dig inte begränsas där. En timmerpool fungerar i flera olika höjdlägen, och det ska nog gå att hitta en lösning till din sutteräng tomt. Timmerpoolen kan dels stabiliseras med en stadig vägg på ena sidan och mark på andra sidan, men kan också konstrueras på det vis att poolens botten naturligt lutar med tomten. För ett specifikt förslag för din tomt kontakta PoolStore som kan ge dig personliga tips och råd.

Helt nedgrävd
Timmerpoolen fungerar väldigt bra fullständigt nedgrävd som en klassisk markpool. Fördelarna är en stadig isolering från marken vilket gör att vattnet inte kyls av lika lätt och därmed sänker uppvärmningskostnaden. Viktigt att tänka på vid bygge av en nedgrävd timmerpool är att poolväggarna måste tåla trycket från marken, så att det inte kollapsar när poolen töms på vatten. Med ett rejält poolpaket behöver man aldrig oroa sig.

Bilden ovan visar hur den typiska timmerpoolen är uppbyggd. Beroende på vad för typ av timmerpool du planerar att bygga kommer byggsättet, byggmaterialet och metoden att variera. För att hitta mer specifika inlägg om timmerpool bygge, gå till våran blogg och välj ett inlägg som berör dig.