Få bort små partiklar från ditt poolvatten

Ibland kan din pool infekteras av diverse små partiklar som ger färgat och/eller grumligt vatten. Dessa partiklar är för små för att försvinna av det vanliga filtersystemet och därmed måste man flocka med flockningsmedel för att få bort dessa.

Använd flockningsmedel

Det första åtgärden för att flocka bort små partiklar är att höja din pools vatten hela vägen upp till kanten. Detta vatten ska sedan justeras så att pH-värdet är inom rekommenderade nivåer, vilket är 7.2-7.6. När detta är nått ska du chockklorera och vänta 24 timmar. Efter ett dygn passerat, stäng av cirkulationssystemet och späd flockningsmedel med vatten i en hink/vattenkanna som du sedan tillsätter till poolen. Tillåt detta medel ligga och dra sig genom att stänga av cirkulationssystemet ytterligare ett dygn.

Små partiklarna faller till botten

Processen ovan gör att alla poolens små partiklar faller till botten, och kan därmed bottensugas iväg. VIKTIGT: Notera att vanliga bottensugnings metoder inte fungerar eftersom partiklarna är för små. För att få bort partiklarna ska du sätta din sandfilter ventil till WASTE istället för normalinställningen FILTER.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>