Varför timmerpool?

Om du ännu inte blivit övertygad att köpa en timmerpool, så dröjer du inte länge förrän du inser alla fördelar med timmerpoolen. Tipsen nedan, kompletterat med de fördelar listas på startsidan, gör att du utan tvekan kommer välja en timmerpool.

Enkel att bygga
Generellt för timmerpooler är att de är väldigt enkla att bygga. Timmerplankornas fogar är förstärkta med en stång av rostfritt stål. På dessa fogar monteras plankorna på och fästes med en rostfri bult. Byggprocessen är enkel. Först planeras vart och hur poolen skall stå. Sedan bestämts vilken typ av timmerplankor som skall användas. Poolstommen, väggen, snickras ihop och fästs i fogar.

Passar överallt
En timmerpool är precis som det låter, en pool gjord i timmer. Det kan vara från den simplaste fyrkantiga ovanmarkpoolen till en avancerad markpool gjord i timmer. Timmerpooler är kraftigt konstruerade och därmed väldigt slittåliga. Poolen passar perfekt i nästan alla tomttyper.

Du slipper spränga
De flesta pooltyper kräver stora resurser och tidsinvesteringar innan ens poolbygget börjas. Ibland kan förberedelserna till och med ta längre tid än själva bygget. Dessa förberedelser inkluderar schaktning, sprängning och annat jobb med grävskopa för att få marken platt. Allt detta kan borträknas om du istället väljer en timmerpool.

Hög säkerhet
Alla pooler måste alltid vara barnsäkra. Drunkningsolyckor har blivit alldeles för vanliga. Vanligaste barnsäkerheten är ett monterbart skydd eller staket, men timmerpoolen som levereras som en ovanmarkpool håller hög barnsäkerhet av sig själv. Detta då den oftast är minst 1m hög och därför gör det svårt för barn att själva klättra upp för. Ett annat säkerhetstips är ett poolskydd, som gör att barnen inte kan ramla i, samtidigt som det sänker uppvärmningskostnaderna.