Vilka säkerhetsanordningar krävs till min pool?

Den absolutvanligaste dödsorsaken bland nyfödda och väldigt unga barn är sjukdomar. På andra plats kommer drunkningsolyckor. Detta eftersom barn ständigt är nyfikna små varelser som ständigt söker nya äventyr i sitt närområde.

För att motverka alla dessa dödsolyckor har Boverket samt ordningslagen satt upp ett antal lagar som alla poolägare och poolanläggningar måste anpassa sig efter. Dessa regler appliceras enbart för fasta pooler, så du som har en uppblåsbar pool behöver inte oroa dig, om än det alltid är bra att ta säkerhet på allvar.

I praktiken innebär reglerna att pooler som har ett vattendjup över 0.2m måste ha ett 0.9m högt staket som barn inte skall kunna passera. Just denna säkerhetslösning är inte skriven i sten, utan det enda Boverket kräver är att barnsäkerhet prioriteras. För den som har en alternativ säkerhetsanordning än ett staket måste denna visas upp och bli godkänd av den lokala byggnadsnämnden.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>